No ale to jest wÂłaÂśnie kamizelka z rodziny chest rig....Do niej wÂłaÂśnie miaÂłem wÂątpliwoÂści, ktĂłre wyÂłoÂżyÂłem powyÂżej. PozostajĂŞ przy propozycji dopracowania tych kamizelek co mamy.
PoniÂżej zestaw, ktĂłrego ja uÂżywam:
1. Âładownica podwĂłjna do M16 (w przypadku magĂłw do m-ek wchodzÂą dwa, w przypadku G3 1szt). MajÂąc G3 miaÂłem 1 takÂą podwĂłjnÂą i dwie pojedyncze. Czyli w sumie mogÂłem mieĂŚ zapas 4 magĂłw + 5 w replice. DawaÂło to w sumie 350 kulek (przy mid capie jak, realcap to robi siĂŞ hardcor - bo to w sumie daje 100 kulek, ale to raczej ekstremalna sytuacja).
Produkcja Condor (za
www.specshop.pl )

Condor - Double M4, M16 Pouch - Zielony OD, cena: 50,00zÂł
2. Âładownica pojedyncza do M16 (uwagi jak wyÂżej)

cena: 35 zÂł
W sumie moÂżna kupowaĂŚ jak siĂŞ chce np 4x1, 2x2, itp. generalnie trzeba pamiĂŞtaĂŚ Âże na przodzie kamizelki, z wygodnym dostĂŞpem da siĂŞ zamocowaĂŚ po dwie na kaÂżdÂą stronĂŞ.
2. Utility pouchMam dwa. jeden poziomy, a drugi pionowy. Poziomy jest wiĂŞkszy, pionowy formalnie to apteczka (w Âśrodku gumki przytrzymujÂące na Âściankach). W poziomym noszĂŞ: okulary, 3 Âładowarki (czyli 300 kulek), szmatke czerwonÂą, batoniki 2 szt, scyzoryk, krzesiwko, mokre chusteczki, trochĂŞ linki spadochroniarskiej - 3-5 metrĂłw. Jest jeszcze miejsce na np. bateriĂŞ, dodatkowe Âładowarki.
W mniejszym: bandaÂż, opatrunek wojskowy, lightstick, dÂługopis, plastry. Jest jeszcze miejsce.

to jest Condor, cena 50 zÂł,
ale za 30 z³ mo¿na kupiÌ innej firmy (Helikon). Niestety ró¿ni¹ siê odcieniem od Condora (ja tak mam).
Pionowa i pozioma Helikona

Helikon obie po 30 zÂł

Kolor na fotkach przekÂłamany. SÂą zdecydowanie zielone, ale jaÂśniejsze niÂż np. Âładownice Condora.
3. Nó¿ MoraSzwedzki u¿ywany przez wojsko. Nie jest bojowy, ale u¿ytkowy - bardzo dobry. Umieœci³em go miêdzy ³adownic¹, a pouchem, w taœmach kamizelki. Pomimo, ¿e pokrowiec sztywny to mo¿na go zmyœlnie przepleœÌ i nie wypadnie.

allegro.pl 32 zÂł
4. Plecy kamizelki puste, ale tam przychodzi
torba z miwo.
www.miwomilitary.pl
cena 80 zÂł lub 95 zÂł (zaleÂży od materiaÂłu polieter - cordura)
PojemnoœÌ 7 litrów. Wchodzi np. linka 30 m, ciuch na przebranie, jedzenie, mój œpiwór :-), alumata po z³o¿eniu w kostkê, poncho i parê innych rzeczy spokojnie, bo torba ma komin rozwijany tak jak w plecaku.
5. Pas modularnyBardzo dobrze wszystko stabilizuje i kamizelka niejako na nim "stoi". WaÂżne, Âżeby z gÂłowÂą i porzÂądnie poprzeplataĂŚ troki z doÂłu kamizelki i uÂłoÂżyĂŚ dobrze pas zanim siĂŞ go przypnie. Najlepiej na podÂłodze rozÂłoÂżyĂŚ, poprzesuwaĂŚ, wyrĂłwnaĂŚ koĂące, itp. PoniewaÂż kamizelka z przodu nie ma trokĂłw dodaÂłem pociĂŞty trok zielony za 5 zÂł. W efekcie dobrze sie trzyma - rĂłwnieÂż z przodu kamizelki.

,
www.vest.pl , 37 zÂł
Na pasie mam te¿ ³adownicê du¿¹ na mianierkê. £adownica jest ta stockowa, i mnie wkurza. Wymieniê j¹ na coœ takiego:

specshop.pl, 45 zÂł
Szwedzi, przy krĂłtkich akcjach uÂżywajÂą samego pasa a na nim przypinajÂą Âładownice